Koronarokotteen kolmas annos 12 vuotta täyttäneille riskiryhmiin kuuluville

Uutinen kolmannesta koronarokotusannoksesta riskiryhmille.
Kaksi nuorta ottavat kuvan koronarokotus-selfieseinän edessä.

Koronarokotteen kolmannen annoksen saavat nyt 12 vuotta täyttäneet riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat helsinkiläiset. Rokotteen saa ilman ajanvarausta rokotuspisteiltä.

Myöhemmin on mahdollista myös varata aika rokotukseen. Ajanvaraus kolmanteen annokseen kyseiselle ryhmälle aukeaa lähiaikoina, ja tiedotamme asiasta erikseen.

Rokotuspisteet ja niiden aukiolot näkyvät osoitteessa hel.fi/rokotukseen.

Kolmas rokoteannos voidaan antaa riskiryhmille aikaisintaan kuusi kuukautta toisen annoksen jälkeen. Koronavirustaudin sairastaneet ja kaksi rokoteannosta saaneet eivät rokotesuojan kannalta toistaiseksi tarvitse kolmatta rokoteannosta.

Myös muille 12–17-vuotiaille voidaan antaa kolmas rokoteannos, jos se on tarpeen erityisestä syystä, esimerkiksi rokotustodistusta varten. Tällöin kolmas rokote annetaan vähintään kuusi kuukautta toisesta rokoteannoksesta.

Vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti

altistavat sairaudet ja tilat (riskiryhmä 1)

Vakavalle koronavirustaudille altistavat sairaudet ja

tilat (riskiryhmä 2)

Rokottamiseen tarvitaan huoltajien suostumus

Alaikäinen voi itse päättää koronarokotteen ottamisesta, jos terveydenhuollon ammattilainen arvioi hänen olevan ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenevä siihen. Tilanne arvioidaan rokotuspisteellä.

Jos nuori ei ole kykenevä päättämään rokotuksestaan itse, tarvitaan rokottamiseen molempien huoltajien kirjallinen suostumus. Suostumus tehdään tällä lomakkeella(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Mikäli nuori on saanut koronarokotteen ensimmäisen ja/tai toisen annoksen Helsingissä ja suostumus on silloin annettu, lomaketta ei tarvitse tuoda uudestaan rokotuspisteelle.

Lisätietoja

Kuva: Virpi Velin

Uutista päivitetty 10.3.: Riskiryhmiin kuuluvat 12–17-vuotiaat voivat saada kolmannen rokoteannoksen aikaisintaan kuusi kuukautta toisen annoksen jälkeen.