Sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvien rokotukset jatkuvat

Sairautensa vuoksi vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti alttiiden 18–69-vuotiaiden henkilöiden koronavirusrokotukset jatkuvat maanantaina 29.3.
Käsidesiannostelija Messukeskuksen rokotuspisteellä.

Sairautensa vuoksi vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti alttiiden 18–69-vuotiaiden henkilöiden koronavirusrokotukset jatkuvat ensi maanantaina. Myös rokotusvuorossa olevien sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden rokotukset jatkuvat.

Näiden ryhmien rokotukset ovat olleet tauolla tämän viikon, koska Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ohjeisti keskeyttämään AstraZenecan rokotteella rokottamisen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen uudemman ohjeen mukaisesti rokotuksia AstraZenecan valmisteella voidaan jatkaa 65 vuotta täyttäneiden ja tätä vanhempien osalta maanantaista 29.3. alkaen. Alle 65-vuotiaille tullaan käyttämään toistaiseksi Pfizerin rokotetta.

Henkilöille, joiden rokotusaika on jouduttu perumaan tältä viikolla, soitetaan tänään tai ensi viikon alkupuolella ja heille sovitaan uusi rokotusaika. Ensi viikoksi varattujen aikojen suhteen ei tapahdu muutosta eli varattuna aikana voi tulla rokotukseen.

Lisätietoja koronavirusrokotuksista: koronarokotus.hel.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Virpi Velin