Työvoimaviranomaisen tehtävät siirtyvät TE-toimistoilta kunnille 1.1.2025. Jatkossa sinua palvelee Helsingin kaupungin työllisyyspalvelut. Palvelumme saattavat ruuhkautua. Lue ajankohtaiset tiedot uudistuksesta.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Päivitämme Helsingin työllisyyspalveluiden verkkosivuja. Siirtymävaiheessa jotkin tiedot saattavat päivittyä verkkoon viiveellä. Ota yhteys tarvittaessa asiantuntijaan Työmarkkinatorin asiointipalvelussa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) ennen kuin teet toimenpiteitä. Ruotsin- ja englanninkieliset sivut julkaistaan myöhemmin.

Työllistämistuki 55 vuotta täyttäneiden palkkaamiseen

Helsingin kaupungin työllisyyspalvelut voi myöntää työllistämistukea työnantajalle 55 vuotta täyttäneen työttömän työnhakijan palkkakustannuksiin.

Tällä sivulla

Työllistämistuki on 55 vuotta täyttäneen työttömän työnhakijan työllistymisen edistämiseksi tarkoitettu tuki, jonka Helsingin kaupungin työllisyyspalvelut voi myöntää työnantajalle palkkakustannuksiin.

Ota yhteyttä työnantaja- ja yritysneuvontaan (31.12.2024 asti)

Työnantajana saat yhteyden Helsingin työllisyyspalveluihin verkkoasioinnin kautta, puhelimitse ja sähköpostitse.

Asioi verkossa

Soita

Työnantaja- ja yritysasiakkaat (31.12.2024 asti)

Avoinna 27.12.2024 saakka ma-pe 09-15
Puhelun hinta: normaali puhelumaksu

Tietoa verkossa

Tietoa työnantajapalveluista

Tuen tarkoituksena on edistää 55 vuotta täyttäneiden työllistymistä parantamalla heidän ammatillista osaamistaan tai yrittäjävalmiuksiaan. Tuki myönnetään ja maksetaan työnantajalle, mutta sen myöntäminen lähtee aina työttömän työnhakijan palvelutarpeesta.

Työllistämistuki edellyttää, että työsuhteeseen palkattava työtön työnhakija on täyttänyt 55 vuotta ja ollut työtön vähintään 24 kuukautta tuen myöntämistä välittömästi edeltäneiden 28 kuukauden aikana.

Työllistämistukea voidaan myöntää toistaiseksi voimassa olevaan kokoaikaiseen työsuhteeseen tai määräaikaiseen kokoaikaiseen työsuhteeseen. Tuella palkatun henkilön tulee työskennellä tuen saajan palveluksessa vähintään 25 tuntia viikossa. Jos alan säännöllinen työaika on alle 37,5 tuntia viikossa, työajan pitää olla vähintään 65 prosenttia alan säännöllisestä työajasta.

Tieto tuesta on kirjattu työttömän työnhakijan työllistymissuunnitelmaan tai palkkatukikorttiin.

Työllistämistuen määrä on 70 prosenttia palkkakustannuksista. Tuki voidaan myöntää 10 kuukaudeksi, mutta kuitenkin enintään työsuhteen keston ajaksi. Työllistämistukea maksetaan enintään 1770 euroa kuukaudessa. Tuella katettavilla palkkakustannuksilla tarkoitetaan työntekijälle työajan tai urakan suorittamisen perusteella maksettavaa ennakonpidätyksen alaista palkkaa.
 

Käytön edellytykset

Työllistämistukea voi hakea yritys, kunta, kuntayhtymä tai hyvinvointialue tai muu yhteisö, kuten yhdistys, säätiö, rekisteröity uskonnollinen yhdyskunta tai seurakunta.

Tukea ei voida myöntää työsuhteeseen, joka on alkanut jo ennen kuin tuen myöntämisestä on tehty päätös.

Työnantajana sitoudut maksamaan tuella palkatulle työntekijälle vähintään työsuhteeseen sovellettavan työehtosopimuksen mukaista palkkaa tai tavanomaista ja kohtuullista palkkaa, jos sovellettavaa työehtosopimusta ei ole. Tukea ei myönnetä, jos tuella palkattavan palkka määräytyisi yksinomaan työn tuloksen perusteella.

Tukea ei myönnetä, jos

  • tuki vääristää kilpailua suhteessa muihin, jotka tarjoavat samoja tuotteita tai palveluja
  • työnantaja on olennaisesti laiminlyönyt palkanmaksuvelvollisuuttaan tai velvollisuuksiaan maksaa veroja tai lakisääteisiä maksuja
  • edustamasi organisaatio on EU:n valtiontukien yleisessä ryhmäpoikkeusasetuksessa tarkoitettu vaikeuksissa oleva yritys tai sitä koskee Euroopan komission päätökseen perustuva maksamaton perintämääräys, jossa tuki on julistettu sääntöjen vastaiseksi tai sisämarkkinoille soveltumattomaksi.

Tukea on mahdollista saada irtisanomisista tai lomautuksista huolimatta, kun työsuhteessa olevien työntekijöiden määrä on tuen hakemisen hetkellä vähintään yhtä suuri kuin työtekijöiden irtisanomisen tai lomauttamisen ajankohtana. Tuki ei saa heikentää palveluksessasi olevien työntekijöiden asemaa.

Toimi näin

Hae tukea hyvissä ajoin ennen työsuhteen alkamista. Työsuhde voi alkaa vasta, kun tuesta on annettu päätös.

Myönnetty tuki maksetaan jälkikäteen niin, että maksatusjaksoon sisällytetään yhden kalenterikuukauden aikana päättyneet palkanmaksukaudet. Voit hakea tukea maksuun useamman maksatusjakson ajalta. Tuki maksetaan kuitenkin maksatusjaksoittain.

Toimita maksatushakemus työvoimaviranomaiselle kolmen kuukauden kuluessa sen kalenterikuukauden päättymisestä, jonka aikana viimeinen tukijaksoon kuuluva maksatusjakso päättyy. Tukijakso on se ajanjakso, joka on määritetty pääksessä tuen kestoksi.

Hae tukea ja sen maksatusta asiointipalvelussa

Hae tukea ja sen maksatusta sähköisellä lomakkeella asiointipalvelussa. Kirjaudu asiointipalveluun henkilökohtaisella pankkitunnisteella, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Täytä hakemus asiointipalvelussa ja lisää siihen tarvittavat liitteet. Palvelun sisäiset ohjeet auttavat hakemuksen täyttämisessä. Asiointipalvelussa voit jättää hakemuksen, vastata hakemusta koskeviin täydennyspyyntöihin, täydentää hakemustasi ja vastaanottaa asiaasi koskevat päätökset.

Asiointipalvelussa hakemuksen voi jättää valtuutettu henkilö. Organisaation puolesta voivat asioida ilman erikseen annettua valtuutta henkilöt, joilla on asioiden hoitamiseen olemassa oleva valtuus tai rekisteritietoihin perustuva oikeus. Asiointipalvelu tarkistaa henkilön asiointioikeuden kirjautumisen yhteydessä.

Tuessa käytettävä valtuusasia on nimeltään Palkkatuen hakeminen.