Förnyelsen av Annegårdens konstundervisningsverksamhet genomförs – kursanmälan börjar i augusti

Annegårdens kursutbud för läsåret 2023–2024 offentliggörs på Konstens natt torsdagen den 17 augusti och kursanmälan öppnar måndagen den 21 augusti. Information om kurserna och anmälningen publiceras på Annegårdens webbplats och kanaler på sociala medier. Kurserna börjar från och med måndagen den 4 september.
De flesta kurserna som börjar på Annegården hösten 2023 pågår ett läsår.  Bild: Virpi Peltola
De flesta kurserna som börjar på Annegården hösten 2023 pågår ett läsår. Bild: Virpi Peltola

Annegårdens konstundervisningsverksamhet förnyas och den nya verksamheten inleds hösten 2023. Långvariga kurser som pågår i flera år kommer att lämnas bort och i stället för dem kommer det att erbjudas kortare kurser. De flesta kurserna som börjar i höst pågår ett läsår. Dessutom erbjuds övningskurser som omfattar några kurstillfällen, grupper med särskilt stöd och fler öppna verkstäder än hittills. Kurserna leds av konstpedagoger som är bekanta från Annegården sedan tidigare och som nu har fått nya anställningar. 

Det tidigare förfarandet med förhandsanmälan för Annegårdens nuvarande elever tas bort, och från och med nästa höst är anmälningen öppen samtidigt för alla. Alla barn och unga i Helsingfors är välkomna till kurserna, oavsett om de har deltagit i Annegårdens konstundervisningsverksamhet tidigare eller inte.

Annegården erbjuder dessutom hjälp med att hitta en långvarig konsthobby någon annanstans i staden. I Helsingfors finns över 40 läroanstalter som ger grundläggande konstundervisning och som kommer att ordna långvarigare konstundervisning även nästa höst. De övriga hobbyaktörerna i Helsingfors är medvetna om förnyelsen av Annegårdens verksamhet och om att de barn och unga som under en lång tid deltagit i hobbyer på Annegården i år kan komma att söka sig till andra ställen som erbjuder fritidsaktiviteter. 

Utöver kurser erbjuder Annegården även en hel del annat program i höst, till exempel utställningar, verkstäder, teater-, dans-, cirkus- och musikföreställningar samt evenemangsdagar. Höstens program publiceras på Annegårdens webbplats under sommaren.

Ordinarie konstfostrare börjar 1.8.2023

Under våren 2023 har det valts 14 nya konstfostrare till nya anställningsförhållanden som gäller tills vidare. Av dessa arbetar 10 i ett anställningsförhållande på heltid och 4 på deltid med 50 procents arbetstid. Konstfostrarnas anställningsförhållanden börjar 1.8.2023. 

Rekryteringen av ordinarie konstfostrare gör det möjligt att i framtiden ordna konstfostringsverksamhet i Annegården året om, även på somrarna. Ordinarie konstfostrare kan dessutom utveckla och planera konstfostringsverksamheten i Annegården på ett mer långsiktigt sätt än för närvarande, vilket också gynnar eleverna i Annegården.

 

Kontaktuppgifter:
Pirjetta Mulari, Direktör för Annegården
pirjetta.mulari@hel.fi(Länk öppnar standardprogram för e-post) , tfn 09 3103 7174