Staden samlar in åsikter om gatornas och parkernas skick på sommaren med en enkät

Staden ber alla som bor i Helsingfors eller besöker staden att svara på enkäten om hur underhållet och renhållningen har lyckats under sommaren.
Kesäinen Helsinki.

Hurdant skick tycker du att gatorna och parkerna i Helsingfors har varit under sommaren? Finns det ett specifikt ställe i staden där renligheten eller skicket behöver förbättras eller som du vill ge särskilt beröm för? Staden ber alla som bor i Helsingfors eller besöker staden att svara på enkäten om hur underhållet och renhållningen har lyckats under sommaren.

Med enkäten samlas in information om hur sommarunderhållet av gatorna och parkerna har lyckats 2022. Den kartbaserade enkäten är öppen 29.8–19.9.2022, och det tar cirka 5–10 minuter att svara på den.

I enkäten kan du svara på frågor om underhållet av trottoarer, cykelvägar, körbanor och parker. Du kan också ge respons på bland annat skötseln av planteringar och gräsmattor, avfallskärlens funktion och placering och skicket på parkutrustning. Svaren från enkäten används för att utveckla underhållet.

”Den varma sommaren satte folket i rörelse, och många trivdes i parkerna även denna sommar. Vi hoppas att få många svar på enkäten”, säger Sari Yli-Säntti, kvalitetsansvarig för Helsingfors stadsmiljösektor.

Om du vill ge specifik respons om något som kräver omedelbara åtgärder, kan du skicka ett meddelande via stadens responskanal: hel.fi/respons.

Du kan besvara enkäten på finska, svenska eller engelska.

Besvara enkäten: https://new.maptionnaire.com/q/782r83mtb2g9?lang=sv(Länk leder till extern tjänst)

Kortadress: mpt.link/sommar-2022(Länk leder till extern tjänst)

Mer information om sommarunderhållet

Foto: Raine Huvila