Matalan kynnyksen mielenterveyspalveluja
Digimieli-hankkeen sivuilta saat tukea mielen hyvinvointiin mm. omahoito-ohjelmista.
Oletko huolissasi jaksamisestasi? Painaako jokin mieltäsi tai haluaisitko puhua elämäntilanteestasi? Ota yhteyttä, et tarvitse lähetettä.
Jos hakeudut mielenterveyspalveluihin uutena asiakkaana, täytä ensin Terapianavigaattori. Terapianavigaattori on tarkoitettu aikuisille.
Terveysasemalla voit keskustella hoitajan tai lääkärin kanssa, jotka voivat myös ohjata sinut mielenterveys- ja päihdetyöhön erikoistuneen sairaanhoitajan vastaanotolle.
Jos olet koululainen, ota ensisijaisesti yhteyttä oman koulusi terveydenhuoltoon.
Opiskelijana saat hyvinvointia tukevat palvelut oppilaitoksesi opiskeluhuollon moniammatilliselta verkostolta, johon kuuluu esimerkiksi erityisopettajia, kuraattoreja ja psykologeja. Myös terveydenhoitajan palvelut saat omasta oppilaitoksestasi.
Tältä sivulta löydät tietoa siitä, miten voit itse tukea mielesi hyvinvointia sekä siitä, milloin ja miten hakea apua ammattilaisilta.
Tuemme mielesi hyvinvointia palvelukeskusten vertaistukiryhmissä sekä senioripalveluiden kuntoutuksissa.
Jos mielenterveyshäiriö pitkittyy tai muuttuu vakavammaksi
Nuorisoasema auttaa 13-23-vuotiaita nuoria, joilla on keskivaikeita mielenterveyshäiriöitä.
Tarjoamme psykiatrista avohoitoa lähetteellä psykiatrian poliklinikoilla Kalasatamassa, Laaksossa, Malmilla ja Vuosaaressa sekä Auroran sairaala-alueella sijaitsevissa avohoitoyksiköissä.
Ympärivuorokautinen hoitojakso sairaalassa on tarkoitettu sinulle, joka tarvitset tehostettua psykiatrista arviointia, hoitoa ja kuntoutusta.
Arkisin terveysasemien aukioloaikoina saat apua omalta terveysasemaltasi. Iltaisin ja viikonloppuna sinua palvelee psykiatrian päivystys Haartmanin sairaalassa Meilahdessa.
Tarjoamme helsinkiläisille täysi-ikäisille mielenterveyskuntoutujille tukea kotona asumiseen sekä tuettua, yhteisöllistä ja ympärivuorokautista palveluasumista.
Palvelumme
Voisit hyötyä myös näistä
Peluurin auttavasta puhelimesta saat apua rahapeliongelmiin sekä muusta digipelaamsesta ja netin liikakäytöstä aiheutuviin haittoihin.
Tieto- ja tukipiste Tiltissä on tarjolla tietoa ja tukea rahapelaamisen hallintaan sekä ammattilaisilta että kokemusasiantuntijoilta.