Tarjoamme kriisi- ja kuntoutusjaksoja vammaisille helsinkiläisille. Siltamäki on rakennettu asiakkaille, jotka tarvitsevat vaikeassa elämäntilanteessa tukea ja apua. Toimintamme käynnistyy elokuussa 2024.
Siltamäessä on kymmenen asiakashuonetta. Sinulla voi olla kehitysvamman tai muun tuen tarpeen lisäksi neuropsykiatrisia, mielenterveyteen tai autismikirjoon liittyviä ongelmia, tai haastavaa käyttäytymistä. Meillä toteutetaan myös tahdosta riippumatonta erityishuoltoa. Kriisi- tai kuntoutusjakson tavoitteena on, että pääset elämään sinulle mieleistä arkea tulevaisuudessa.
Siltamäen asiakkaaksi tullaan aina Vammaispalveluiden sosiaalityön lähetteellä.
Yhteystiedot:
Palveluyksikön päällikkö: Mari Katavisto, 09 310 70728
Sairaanhoitaja: 040 560 1728
Sosiaaliohjaaja: 040 560 3210
Johtava ohjaaja: 040 560 2931
Yhteystiedot
Kuinka kauan jaksot Siltamäessä kestää?
Suunnittelemme jaksot ja jakson tavoitteet yhdessä kanssasi. Jaksojen kesto suunnitellaan yksiköllisesti. Keskimääräisesti jakson pituus on 3-6kk.
Mitä Siltamäessä voi tehdä?
Sinulla on jaksosi aikana käytössäsi oma huone. Myös yhteinen sauna, aistihuone, ryhmätilat, ruokasali ja aula ovat kaikkien kuntoutujiemme käytössä.
Viikkosuunnitelman teemme aina asiakaskokouksessa, jossa henkilökunta tukee sinua ja muita asiakkaita viikon suunnittelussa. Elämme Siltamäessä yhteisöllistä arkea ja osallistumme kaikki yhteisön toimintaan.
Meillä on kaikille yhteistä päiväohjelmaa, johon voit osallistua yhdessä muiden asiakkaiden ja henkilökunnan kanssa voimavarojesi mukaan. Päivämme alkaa aina yhteisellä kokouksella, jossa käymme päivän tapahtumia läpi.
Yksilölliseen päiväohjelmaasi voi kuulua aistihuoneella käyntiä, pelaamista, kodinhoidollisia tehtäviä, ulkoilua, vastuutehtäviä kuten postin hakua tai kukkien kastelua, lukemista ja muuta virikkeellistä toimintaa. Päivääsi voi myös kuulua kuntoutettavaa ryhmätoimintaa ja erityistyöntekijöiden tapaamisia. Välillä voimme grillata ja saunoakin.
Mitä Siltamäen jakson jälkeen tapahtuu?
Siltamäki ei ole kenenkään pysyvä koti. Jakson jälkeen osa asiakkaista palaa lapsuudenkotiinsa tai ennalta tuttuun asumisyksikköönsä. Joskus asuminen jatkuu uudessa asumisyksikössä tai kuntoutusjaksona toisessa yksikössä. Suunnittelemme yhdessä sinun, omaistesi ja sosiaalityöntekijäsi kanssa jakson päättyessä jakson jälkeistä tukea.
Millaista henkilökuntaa Siltamäessä työskentelee?
Henkilöstöömme kuuluu esihenkilön lisäksi lähihoitajia, sosiaaliohjaaja, johtava ohjaaja, kommunikaatio-ohjaajia ja sairaanhoitajia. Vakituisen henkilökunnan lisäksi meillä työskentelee osa-aikaisesti psykologeja, toimintaterapeutti, lääkäri ja sosiaalityöntekijä. Pidämme aktiivista yhteyttä omaistesi ja verkostosi kanssa. Siltamäessä sinuun panostetaan moniammatillisesti.
Seuraa meitä somessa
Päivitämme arjestamme Helsingin vammaispalveluiden someen Instagramiin ja Facebookiin, voit lukea kuulumisia sieltä.
Seuraa meitä Instagramissa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Sijainti
Reitti pääsisäänkäynnille
- Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
- Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.
- Kulkureitillä on yli 6 m pitkä luiska, jossa ei ole välitasannetta, jossa on käsijohteet molemmilla puolilla.
Pääsisäänkäynti
- Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
- Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 6 m pitkä luiska, jossa ei ole välitasannetta, jossa on käsijohteet molemmilla puolilla.
- Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi vaatii summerin painamista, jonka jälkeen avautuu käsin helposti.
Sisätilat
- Toimipisteessä on 2 kerrosta.
- Tilassa on hissi, johon mahtuu pyörätuoli ja jonka ovi aukeaa automaattisesti. Hissin kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa. Uloskäyntikerroksen painike erottuu muista. (Esteettömän hissin vähimmäismitat ovat leveys 1,1 m ja syvyys 1,4 m.)
- Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi.
- Toimipisteessä on esteetön wc samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.
- Toimipisteessä on kiinteä induktiosilmukka kokoustilassa (aktiivinen T-merkki).