Tarjoamme asiakkaillemme terveyden edistämiseksi erilaisia ryhmiä, joista on mahdollista saada tukea ja ohjausta sairauksien omahoitoon ja elämäntapamuutoksiin.
Terveysasemilla toimivat ryhmät tukevat mm. diabeteksen, astman sekä sydän- ja verisuonisairauksien omahoitoa sekä erilaisia elämäntapamuutoksia, kuten tupakasta vieroittautumista ja painonhallintaa.
Ryhmästä saat ensitietoa sairauksista, motivaatiota sairauden omahoitoon ja lisäkomplikaatioiden ehkäisemiseen sekä ohjausta elämäntapamuutoksessa. Ryhmät ovat maksuttomia.
Ryhmiin voi ilmoittautua mukaan ottamalla yhteyttä omaan terveysasemaan.
Sinua voisi kiinnostaa
Ryhmässä saat vertaistukea muilta tupakoitsijoilta sekä vinkkejä nikotiinista vieroittautumiseen ja elämäntapamuutoksiin.
Terve elämä -ryhmästä saat tietoa ja vertaistukea omaan elintapamuutokseesi ja painonhallintaan.
Duodecimin verkkokursseja terveyden edistämiseen
Mm. karieksen syntymekanismit sekä suun ja hampaiden oikeaoppinen puhdistus.
Tietoa ikääntymisen vaikutuksesta suun terveyteen ja kannustaa omahoitoon.
Huoliopas neuvoo, miten toimia, kun on herännyt huoli toisen henkilön hyvinvoinnista tai kotona pärjäämättömyydestä. Se Antaa ohjeita ja välineitä siihen, miten voi tunnistaa huolenaiheen ja ottaa sen hienovaraisesti puheeksi ja tukea läheistä asiassa.
Käytännön tietoa tupakoinnin lopettamista harkitseville ja tupakoinnin vaikutuksista terveyteen.
Tutustu terveyttä edistävän ravinnon raaka-aineisiin, jotka ovat terveyden ja hyvän syömisen kannalta keskeisiä kaikille perusterveille aikuisille.
Käytännön työkaluja ja vinkkejä terveelliseen arkisyömiseen.
Vinkkejä omien aterioidensa suolamäärien vähentämiseen ja siirtymiseen vähemmän natriumia sisältävien tuotteiden käyttöön.
Onko sinulla todettu kohonneet veren kolesteroli- ja sokeriarvot, kohonnut verenpaine tai ylipainoa? Askeleittain etenevä muutosmatka tarjoaa tietoa ja tukea siihen, miten voit kääntää suunnan kohti parempaa vointia.
Duodecimin verkkokursseja sairauksien hoitoon
Opastusta jalkojen päivittäiseen tutkimiseen ja hoitoon. Käytännön ohjeet siitä, mitä jaloista tulee tarkkailla ja miten löydöstä hoidetaan.
Tietoa keuhkoahtaumatautia sairastavalle ja hänen läheiselleen sairauden synnystä ja hoitoperiaatteista. Vinkkejä omahoitoon ja tietoa, miten ehkäistä keuhkojen toiminnan heikentymistä sekä sairauden pahentumisvaiheita.
Yleisimmät etenevät muistisairaudet, niiden tutkimukset ja hoidot. Muistisairaan ja hänen läheisensä vuorovaikutuksen muuttumisen erityispiirteet ja kysymykset. Omahoidon mahdollisuudet ja läheisten jaksamisen tukeminen.
Käytännön tietoa sydämen vajaatoiminnasta.
Miten verenpaine mitataan luotettavasti ja miten verenpainearvot kirjataan? Miten mittaustuloksia arvioidaan ja miten verenpainetta seurataan?