Keskustele uuden sisältöalueen tai sivuston perustamisesta aina ensin omaa sisältöäsi lähellä olevan pääkäyttäjän kanssa. Jos et löydä sopivaa henkilöä, ota yhteyttä etusivun pääkäyttäjiin.
Uudessa hel.fissä sisällöille pyritään aina ensin löytämään sopiva paikka Drupal-pääosioiden alta yhdessä pääkäyttäjien kanssa. Etenkin kaupunkilaisille tarjottavissa palveluissa suositaan Drupalia, jonka instanssit muodostavat uuden hel.fin ytimen.
Jos paikkaa sisällöille ei löydy Drupalista, se voi löytyä myös olemassa olevasta Wordpress- tai muusta jo valmiista toteutuksesta. Kokonaan uusien sivustojen mahdollisia haittoja käyttäjille ovat mm. heikompi löydettävyys hakukoneilla, palvelupolkujen katkeaminen ja yleisesti tiedon löytämisen vaikeutuminen.
Joissakin selkeästi erillisissä sisältökokonaisuuksissa, kuten ajallisesti rajatuissa projekteissa ja kampanjoissa sekä ensisijaisesti organisaation tarpeista lähtevissä sisällöissä voidaan perustaa kokonaan uusi Wordpress-sivusto. Tällaisia ovat esimerkiksi viestintäkampanjoihin tarvittavat erillissivustot ja organisaation, kuten liikelaitoksen omat verkkosivut.
Sisällön kotipaikan valintaperusteet
Ensijaisesti Drupaliin:
- Kaupunkilaispalvelut ja niihin kytkeytyvä tieto
- Drupalissa teknisesti sijaitsevaan sisältöteemaan selvästi liittyvät sisällöt
- Kaupungin eri tietojärjestelmiin useita teknisiä integraatioita vaativat sisällöt
Mahdollisesti Wordpressiin:
- Kampanja- ja projektiluonteiset sivustot
- Wordpressissä teknisesti sijaitsevaan sisältöteemaan selvästi littyvät sisällöt
- Nopeasti tarvittavat, erillissivustoa vaativat toteutukset
- Organisaatiolähtöiset sisällöt, jotka vaativat omaa erillistä verkkopresenssiä
- Monikieliset sivut: Wordpressissä on Polylang-lisäosa valmiina, jos haluaa tehdä enemmän kieliversioita kuin suomi/ruotsi/englanti
Kysy lisää suoraan pääkäyttäjiltä
Omistajat
Hel.fi-tuoteomistaja (Drupal): Aleksi Salonen
Wordpress-alusta: Sanna Wells