Sumparns stödbostäder samarbetar med Rudolfs bostadsgrupp och Borgströmsbackens stödbostäder. Du kan söka dig till oss via socialarbetaren i ditt bostadsområde. Våra invånare ingår hyresavtal med Settlementsbostäder och de har samma skyldigheter som hyresgäster i allmänhet.
Borgströmsbackens stödbostäder finns i Setlementtiasunnots fastighet. Vi har tjugo bostäder på 33-41 kvadrat fördelat på fem våningar samt två stödbostäder på avstånd.
Borgströmsbackens stödbostäder är en lämplig boendeform för dig som klarar av dagliga sysslor rätt självständigt, men ändå regelbundet behöver handledning och stöd i din vardag. Våra handledare kommer på stödbesök enligt överenskommelse och enligt dina behov, och du kan också nå dem per telefon.
Handledarna kan också vid behov hjälpa dig med ärenden utanför hemmet, till exempel att besöka hälsovården.
Vi har inte jour eller personal under nätterna.
Kontaktuppgifter:
Direktör för serviceenhet Tomi Jacobsson, 09 310 64736
Personal 09 310 22164
Kontaktuppgifter
Hur är det att bo i Borgströmsbackens stödbostäder?
Vi har tjugo bostäder på 33–41 kvadrat fördelat på fem våningar samt två stödbostäder på avstånd. Varje bostad har eget badrum, kök och balkong.
Huset har tvättstuga och bastu som du kan boka. På nedre våningen finns ett gym och ett gemensamt utrymme som alla som bor i huset får använda. Det är möjligt att boka rummet och gymmet för sina egna ändamål.
Handledarna har sitt kontor i samma byggnad.
I Borgströmsbackens stödbostäder får var och en leva sitt eget liv. Du får själv möblera och inreda sin bostad.
Vi utarbetar en serviceplan för stödboende för varje klient, och i den skriver vi in dina behov och mål samt hur du ska uppnå målen.
Borgströmsbackens stödbostäder ligger i den idylliska stadsdelen Degerö, där det finns fina möjligheter för friluftsliv och havet är på promenadavstånd. Du kan ta färjan till centrum året runt, och det går också regelbundet bussar till Hertonäs metrostation.
Köpcentret Saari ligger ganska nära, och där finns varierande service. Hälsostationen är vid köpcentret.
Hur ser vår vardag ut?
En del av invånarna jobbar eller deltar i verksamhet dagtid vissa studerar. Några invånare har hobbyer eller är med i en klubb.
Varje vecka ordnar vi ett invånarkafé som alla våra boende är välkomna till. Caféet bidrar till en kollektiv verksamhet, till att exempel spela spel. Du får vara med och planera den gemensamma verksamheten. Beroende på invånarnas önskemål kan vi till exempel ordna gemensamma promenader, utflykter och grillkvällar.
Personal
Vi har en motiverad personal, som beaktar dina intressen och individuella behov. Vårt syfte är att stötta dig att leva ett så personligt och självständigt liv som möjligt.
Personalen nås vardagar kl. 7–21 och under veckosluten kl. 10–17. Personalen nås ej nattetid.
Plats
Rutten till huvudingången
- Bilplatsen för rörelsehindrade ligger utomhus under 10 m från ingången. Parkeringsrutans bredd är minst 3,6 m.
- Hållplatsen för skjutstrafik ligger i närheten av ingången, på en plats varifrån det är lätt att ta sig till trottoaren.
- Rutten till ingången är jämn och tillräckligt bred samt belyst.
Huvudingången
- Ingången är lätt att urskilja och belyst.
- Dörrarna vid ingången är lätta att urskilja och glasdörrarna har kontrastmarkeringar. Utanför dörren finns tillräckligt med fritt utrymme för att röra sig t.ex. med rullstol. Dörren öppnas med åtkomstkontroll.
I lokalen
- Verksamhetsstället har 4 våningsplan.
- I lokalen finns en hiss med plats för en rullstol med en automatdörr. Hissens nummerknappar kan avläsas med fingrarna. Bottenvåningens knapp är annorlunda än de andra. (Minimimåtten för en tillgänglig hiss är bredd 1,1 m och djup 1,4 m.)
- Dörrarna i lokalen är lätta att urskilja.
- I verksamhetsstället finns en tillgänglig toalett på samma plan som ingången.