Serviceboendegruppen i Vik har nio tillgänglighetsanpassade hyresbostäder i ett våningshus samt fem närliggande stödbostäder.
Våra anställda arbetar i tre skift, och du kan nå vår personal via säkerhetssystemet dygnet runt.
I serviceboendegruppen får du hjälp dygnet runt med de dagliga sysslor som du inte klarar av på egen hand.
I stödboendet hjälper och stödjer vi våra invånare att självständigt klara av vardagen, huvudsakligen dagtid. De boende i våra stödbostäder har också tillgång till en trygghetstelefon från Palmia ifall något skulle hända.
Kontaktuppgifter
Enhetschef: Eeva Heikkilä, 050 541 1305
Chef: Sari Kanerva, 040 769 7194
Personal: 09 310 1746
Kontaktuppgifter
Hur är livet i en bostadsgrupp?
I serviceboendegruppen i Vik bor du i en tillgänglighetsanpassad hyresbostad i ett vanligt våningshus. Vi har nio sådana bostäder. Till vår grupp hör även fem närliggande stödbostäder.
I serviceboendegruppen får du hjälp med de dagliga sysslor som du inte själv klarar av - såsom att röra dig från en plats till annan, klä dig, tvätta dig och med måltider, klädvård samt bostadens renlighet och snygghet.
Varje invånare har en individuell boendeplan där vi tillsammans antecknar dina behov och önskemål. Vi stödjer dig att klara av vardagen så självständigt som möjligt.
I stödboendet hjälper och stödjer vi våra invånare att självständigt klara av vardagen, vanligtvis dagtid.
De som bor i våra stödbostäder har också tillgång till en trygghetstelefon från Palmia ifall något skulle hända.
Hur är vardagen i en servicebostadsgrupp
Boendet i servicebostadsgruppen är, bortsett från personalens hjälp, jämförbart med normalt, självständigt hyresboende. Du betalar själv alla dina utgifter, såsom hyra, matinköp, läkemedel och hygienartiklar.
Personalens hjälp är avgiftsfri för dig.
Du anlitar allmänna hälso- och sjukvårdstjänster i samhället. Vår personal hjälper dig att anlita tjänsterna om det behövs.
Personal
Våra anställda arbetar i tre skift, och du kan nå vår personal via säkerhetssystemet dygnet runt.
Plats
Rutten till huvudingången
- Hållplatsen för skjutstrafik ligger i närheten av ingången, på en plats varifrån det är lätt att ta sig till trottoaren.
- Rutten till ingången är jämn och tillräckligt bred samt belyst.
Huvudingången
- Ingången är lätt att urskilja och belyst. Ingången har ett tak.
- Dörrarna vid ingången är lätta att urskilja. Utanför dörren finns tillräckligt med fritt utrymme för att röra sig t.ex. med rullstol. Dörren öppnas automatiskt med en knapp.
I lokalen
- Verksamhetsstället ligger på plan 2.
- I lokalen finns en hiss med plats för en rullstol med en automatdörr. Hissens nummerknappar kan inte avläsas med fingrarna. Bottenvåningens knapp är annorlunda än de andra. (Minimimåtten för en tillgänglig hiss är bredd 1,1 m och djup 1,4 m.)
- Dörrarna i lokalen är lätta att urskilja.
- I verksamhetsstället finns en tillgänglig toalett på samma plan som ingången.
- En annan tillgänglig toalett finns på plan 1.