Opastetut kierrokset, työpajat ja näyttelyt

Sukella Syötävän Helsingin saloihin opastetuilla kierroksilla, työpajoissa ja näyttelyissä.

Opastetut kierrokset, työpajat

17.1.-19.6. SRC x Marski by Scandic Breakfast Runs, Helsinki(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
3.3.-29.12. Patsasmaalaus-workshop, GTC Café(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
13.4.-28.12. Mafiailta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
29.5.-30.8. Baltic Bites: Kulinaarinen luontoretki, Pihlajasaari(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
21.6.-28.12. Avoimet Tislaamokierrokset & Tastingit, Tislaamo - Distillery Bar, Helsinki(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
11.9./25.9. Ruokakurssi vauva- ja pikkulapsiperheille, Perhetalo Kajuutta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
5.11. Porkkanasta Picassoksi -työpaja, Hotelli- ja ravintolamuseo(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
23.11.-7.12. Piparinkoristelupajat, Hotelli- ja ravintolamuseo(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Ruoka-aiheisia näyttelyitä

Pysyvä näyttely Makuasioita(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) – näkökulmia ruoka- ja juomakulttuuriin
31.1.-1.9.2024 Tehtaan tekemää ruokaa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
1.5.-30.6. Roosa Tervapuro: Memories from Tokyo, Sushibar + Wine - City(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
17.5.-26.10. Ruokaa kaikille, Tiedemuseo Liekki(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
17.5.-1.11.2024 Syömään!, Kansalliskirjasto(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
20.9.2024 - 24.8.2025 Nam Yök Häh – Mistä on ruokaperinteet tehty?(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Hotelli- ja ravintolamuseo

Tehtaan tekemää ruokaa 31.1.-1.9.2024
Suomen maatalousmuseo Saran tuottama näyttely kertoo kotimaisten elintarvikkeiden tarinan sokerista sipseihin ja makkarasta maksalaatikkoon. Näyttelyssä tarkastellaan erityisesti kotimaisista raaka-aineista valmistettujen teollisten elintarvikkeiden historiaa, elintarvikepakkausten merkitystä sekä ruoan mainontaa.
31.1.-1.9.2024 Tehtaan tekemää ruokaa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Nam Yök Häh – Mistä on ruokaperinteet tehty? 20.9.2024-24.8.2025
Syksyllä 2024 avautuvassa näyttelyssä käsitellään ruokaperinteiden syntymistä, muuttumista sekä merkityksiä eri ihmisille. Näyttelyssä tuuletetaan ruokaperinteisiin liittyviä myyttejä, haastetaan näkemään kanonisoidut suomalaiset perinneruoat toisin ja tuodaan esille ravintoloiden roolia sekä merkitystä perinteiden vaalimisessa ja uudistamisessa. Inklusiivinen näyttely suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä yleisön kanssa. Näyttelyn tekemisen tukena on Museoviraston innovatiivisten hankkeiden apurahan saanut Inklusiivinen näyttely ruokaperinteistä -hanke.
20.9.2024 - 24.8.2025 Nam Yök Häh – Mistä on ruokaperinteet tehty?(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Muita näyttelyitä:

Kaffa Roastery, Pursimiehenkatu 29
Kaffa Roasteryn kahvilassa Punavuoressa toimii pieni kahvilagalleria, jonka näyttelyt vaihtuvat noin kuukauden välein.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
 

Syötävä Helsinki tarjoaa monenlaista ruokaa. Kuva: Andrew Taylor
Syötävä Helsinki tarjoaa monenlaista ruokaa. Kuva: Andrew Taylor